Menu

Als foodie in Puglia: mondain Monopoli

Monopoli col7

Monopoli is ongetwijfeld de meest mondaine stad in Puglia. Met haar prachtige baai vol vissersbootjes, de langgestrekte dijk aan het water en de vele boetiekjes en restaurants is deze stad absoluut een bezoekje waard.

Na Lecce zakken we af naar Monopoli. Het valt meteen op dat Monopoli een pak mondainer is. Het voelt hier een beetje als het Italiaanse Knokke. Overal zie je hippe barretjes, moderne (vis)restaurants en kleine boetiekjes. ’s Avonds is het hier wel ontzettend druk. Door de hitte gaat iedereen pas laat op restaurant als het wat koeler is en zelfs de winkels zijn hier tijdens het hoogseizoen open tot 1 uur ’s nachts.

Collage Monopoli

La Masseria

Ik ben blij dat we uit de stad zelf slapen. We verblijven op de prachtige Masseria Santa Teresa met een infinity pool en uitzicht op de olijfboomgaarden. Al werd het wel snel duidelijk dat de serieuze korting voor de kamer te wijten was aan het feit dat er hier twee dagen achter elkaar een feest tot laat in de nacht werd georganiseerd… Lang leve dutjes aan het zwembad!

Collage Monopoli 2

Elia

We trekken ook naar de kust waar het ontzettend druk blijkt te zijn dus besluiten we om hier enkel te lunchen. De jonge student van op de parking raadt ons het restaurant Elia aan en we worden niet teleurgesteld. Een mooi fris ingericht restaurant met beachbar en een fijn terras om te eten met zicht op het water. Mijn pasta met courgettebloemen en roze garnalen is heerlijk! Ook de ‘sorbete de limone’ smaakt ons.

Monopoli col3

Monopoli col6 Monopoli col4

 

Polignano a Mare

Ook Polignano a Mare, een dorpje vlak naast Monopoli, is een bezoekje waard. Onder een oude statige brug ligt een baai waar mensen liggen te zonnen. De ruwe rotsen, de heldere zee en de blauwe hemel maken deze plaats echt tot postkaartmateriaal.

Monopoli col2 Monopoli col10