Menu

Weekendje Mechelen met Weekendesk

De zomervakantie loopt stilaan op z’n einde en dus is het het perfecte moment om er nog even op uit te trekken. En dat hoeft helemaal niet ver te zijn. Kies eens voor een weekendje weg in eigen land!

Je voelt het zo, eens 15 augustus voorbij is, is voor velen de vakantie al achter de rug, wordt het weer drukker op de baan en denken sommigen stilaan al aan die eerste schooldag. Maar genieten zal je tot het allerlaatste! En dat kan perfect door eens op weekend te gaan in eigen land. Weekenddesk stelt bijvoorbeeld heel wat leuke weekends voor die vlakbij zijn maar waar je toch even kan ontsnappen aan het leven van alledag. Een nieuwe stad om te ontdekken, een fijne hotelkamer en een luxueus ontbijt. Meer moet dat toch eigenlijk niet zijn?

martin's
Foto’s: Martin’s Hotels

Ik vind het in elk geval fantastisch om nieuwe dingen te ontdekken op slechts een half uurtje weg van huis. In Mechelen bijvoorbeeld kan je slapen in het Martin’s Patershof. Dit prachtige viersterrenhotel is ondergebracht in een voormalige kerk. De inrichting is modern maar warm en de authentieke elementen zijn bewaard gebleven. Een hotelkamer met glas-in-loodraampjes quoi.

martin's 2

Ook Mechelen zelf heeft heel wat te bieden. Bezoek de Sint-Romboutstoren of dwaal rond in de gezellige straatjes van het Begijnhof. Ga lunchen in Bar Marie en slurp van een warme kom soep of enkele leuke tapas. Proef van heerlijk Belgisch bier in brouwerij het Anker en ga voor een echt stukje vlees bij Meatery. Het vlees wordt hier klaargemaakt op een ‘Josper’, de allernieuwste rage op houtskool in de culinaire wereld.

Na je dagje wandelen, ontdekken en proeven kan je heerlijk neerploffen in je hotelkamer. ’s Ochtends staat er dan een lekker ontbijt voor je klaar. En zo ervaar je nog even dat echte vakantiegevoel, ook al zit je eigenlijk vlakbij huis!

Ook zin in een weekendje weg? Kijk op  http://www.weekendesk.be/nl/ voor meer hotels en info.