Menu

Gepofte zoete aardappel met kalkoenspek en kruidenroom

Kalkoenspek? Ja ik was ook zelf een beetje sceptisch. Want spek van kalkoen dat kan toch helemaal niet, of toch? Dindesse vroeg me om een receptje te maken met hun nieuwe kalkoenspek en jawel ik was eigenlijk heel aangenaam verrast. Lekker qua smaak en textuur én een pak gezonder (want slechts 5% vet)! Ik maakte er een lekker lunchgerechtje mee:

Gepofte zoete aardappel met kalkoenspek, kruidenroom, dadels en pecannoten

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 zoete aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 4 sneetjes kalkoenspek
  • 4 el zure room
  • 1 el kruidenkaas
  • handvol fijngehakte peterselie
  • 2 dadels zonder pit
  • 4-tal pecannoten
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem 2 stukjes aluminiumfolie. Schik hier telkens een zoete aardappel op, kruid met peper en zout en bedruppel met olijfolie. Sluit de aluminiumfolie en pof de zoete aardappels zo’n 40 min. in de oven.
  2. Meng intussen de zure room met de kruidenkaas en de helft van de fijngehakte peterselie. Hak de dadels en de pecannoten fijn.
  3. Bak het kalkoenspek krokant in de pan.
  4. Neem de zoete aardappels uit de oven als ze gaar zijn, verwijder de aluminiumfolie en snijd de aardappels doormiddel. Lepel er wat van de kruidenroom over. Werk af met wat extra fijngehakte peterselie, de pecannoten, de dadels en het kalkoenspek. Kruid met peper en zout.

Met dank aan Dindesse voor de fijne samenwerking.