Menu

Op weekend in Oost-Vlaanderen

Een weekendje Oost-Vlaanderen? Dat bleek een fantastisch idee! Nog voor we ons stortten in alle huwelijksgekte, kwamen we hier helemaal tot rust en ontdekten we culinaire pareltjes.

Visser mag ik overvaren?

Ons weekendje weg startte in Gent waar we dankzij Booot een boottochtje in de Leiestreek konden maken. Ondank het mindere weer en enkele regenbuien was dit echt ongelooflijk leuk. Ik vind het heerlijk als ik mijn drukke tempo van alle dag zo voel wegebben en echt volledig kan ontspannen. Op het bootje varen zelf moet ik nog wel wat oefenen maar ik vond dat eigenlijk ook wel stoer, mijn lief aan het roer! We kregen ook een ontbijtmandje aan boord. Echt super leuk!

Na ons boottochtje trokken we de binnenstad van Gent in, we lunchten er bij De Parkiet met uitzicht op het water.

B&B hoeve La Cascina

Om 16 uur werden we in La Cascina vriendelijk ontvangen voor een aperitiefje. Daarna checkten we in in onze mooie en ruime kamer. Het was er erg rustig en van alle comfort voorzien.

Restaurant De Karper

Ons diner werd geserveerd in restaurant De Karper waar we aangenaam verrast werden door de verfijnde en verrassende keuken. Het werd een ontzettend gezellige avond waarbij we nog wat napraatten met de eigenaar die vol trots vertelde over zijn dorp Zulte. Ik vind dat nog het mooist van al, mensen die zowel de grote als de kleine dingen in het leven weten te appreciëren en die met volle goesting en passie hun eigen ding doen!

Easy like Sunday Morning

De volgende ochtend begroetten de katjes ons vrolijk op de binnenkoer bij B&B La Cascina. We hadden heerlijk geslapen en ook het ontbijt was tot in de puntjes verzorgd.

Eigenlijk zouden we nadien gaan wandelen maar het regende dat weekend onophoudelijk dus besloten we om even langs Oudenaarde te rijden en daar de stad wat te ontdekken.

Bachtekerke

We lunchten die middag bij restaurant Bachtekerke waar we proefden van topgastronomie. Ik at hier de lekkerste vol-au-vent ooit, zoals het hoort mét kalfszwezeriken en mousselinesaus. Alleen al daarvoor zou ik hier nog eens terugkomen!

Pintje?

In de namiddag trokken we naar de vernieuwde Hal16. Voor ons een aangename ontdekking én een nieuw stukje Gent waar we nog niet eerder waren geweest. Hal16 biedt tal van winkeltjes en een leuke foodhal. We ontdekten hier Dok Brewing Company, een artisanale Gentse brouwerij die ter plaatse biertjes brouwt en een gigantische tap heeft van waar je alle bieren kan proeven. Dok Brewing Company werd mede opgericht door Dimitri van Pils 13. Hij besloot dat ook pils smaakvol moet zijn dus brouwde hij zijn eigen pils en richtte hij nu deze super toffe brouwerij en bijhorend biercafé op. Hier komen wij zeker terug! Helemaal voldaan van ons geweldige weekend trokken we terug huiswaarts. Dankjewel Toerisme Oost-Vlaanderen en Stapaf voor dit geweldige weekend. We’ll be back!

Met dank aan StapAf van Toerisme Oost-Vlaanderen.