De zon laat nog even op zich wachten maar in tussentijd zet ik graag een vakantiegerechtje op tafel. Zoals deze orecchiette, oftewel oortjespasta en een specialiteit uit de Italiaanse streek Puglia. Heerlijk met een tomatensausje en burrata erbij, nog zo’n topproduct uit die regio!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 g orecchiette
- 100 g kerstomaatjes
- 1/2de courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 flesje heerlijke saus van Taste of Puglia
- 2 kl gedroogde oregano van Taste of Puglia
- 1 burrata
- handvol verse kruiden (oregano, tijm,…)
- olijfolie
Bereiding
- Breng een pot water aan de kook met een beetje zout.
- Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Snijd de courgette in blokjes, halveer de kerstomaatjes.
- Stoof de fijngenipperde knoflook en sjalot aan in een pot met olijfolie. Voeg de blokjes courgette en de kerstomaatjes toe. Laat even stoven.
- Kook intussen de orecchiette beetgaar in het gezouten water.
- Voeg de saus toe aan de gestoofde groenten en laat nog even zachtjes sudderen.
- Giet de orecchiette af en meng er de saus onder. Schep de pasta in een grote kom en leg er de burrata op. Werk af met de gedroogde oregano en wat verse kruiden. Buon appetito!
Met dank aan Taste of Puglia voor de lekkere en mooie producten. Op deze webshop kun je heerlijke Italiaanse producten uit Puglia kopen. Je vindt er ook mooi servies en prachtige flesjes om olijfolie in te bewaren. Instant vakantiegevoel!