Hartige taart met gekonfijte tomaatjes

gekonfijte tomatentaart copy

Vandaag geen zoet gebak, nee na al die paaseieren en overdadige etentjes schreeuwt mijn lijf om iets gezond. Daarom probeerde ik deze gezonde taart met gekonfijte tomaatjes van bladerdeeg met gekonfijte tomaten uit, ideaal bij die eerste lentezon. Het hele appartement ruikt heerlijk naar vakantiesfeer door de verse tijm, look en olijfolie. Is het al zomer?

Ingrediënten (4 à 6 personen)

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 40 kleine trostomaatjes
  • olijfolie
  • 2 teentjes look
  • citroentijm/ gewone tijm
  • honing
  • peper
  • grof zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het vel bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik het deeg in met een vork, leg er een vel bakpapier op en leg hierop bakbonen/ gedroogde kikkererwten. Bak het deeg zo’n 20 minuten blind. Verwijder de bakbonen en laat het deeg nadien nog 5 minuten verder bakken. Haal het deeg uit de oven en laat volledig afkoelen.
  2. Snijd de tomaatjes in twee en leg ze op een bakplaat. Bedruppel met wat olijfolie en honing, strooi er wat verse citroentijm, peper en grof zeezout over. Snijd de teentjes look fijn en leg ze bij de tomaatjes.
  3. Konfijt en droog de tomaatjes zo’n 30 à 40 minuten in een oven van 120°C. Haal de gekonfijte tomaatjes uit de oven en schik ze in de taartvorm. Serveer met een frisse salade van rucola.

 

Comments are closed.