Poké bowl met zalm en avocado

Ik proefde het voor het eerst op Bali en was meteen te vinden voor deze nieuwe hype. Je ziet ‘m ook stilaan bij ons verschijnen: de poké bowl. Super makkelijk om te maken, lekker, gezond en oh zo schoon! Voor Dille & Kamille maakte ik deze klassieker combinatie met zalm en avocado!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 100 g verse zalmfilet zonder graten, in blokjes gesneden
  • 4 radijsjes, gewassen en in schijfjes gesneden
  • 4 reepjes wortel (gebruik een dunschiller *)
  • 4 reepjes courgette (gebruik een dunschiller *)
  • ½ de avocado, gepeld en in schijfjes
  • zwarte sesamzaadjes
  • 1 lenteuitje, fijngesneden
  • snufje cayennepeper
  • 60 g witte rijst (bv. sushirijst of basmatirijst)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in gezouten water. Laat afkoelen.
  2. Doe de rijst in een kommetje, schik er de wortel- en courgettereepjes, de schijfjes radijs, avocado en blokjes rauwe zalm op.
  3. Werk af met wat sesamzaadjes, lente-ui en cayennepeper.
  4. Serveer met sojasaus en wasabi.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *