Barrio Cantina in 2015? Bekijk hier de agenda!
Overal duiken ze op: kleurrijke omgebouwde foodtrucks die al rijdend het lekkers naar hun klanten brengen. Ze verschijnen op marktjes in alle kleuren, maten en smaken en lijken zich elke maand te vermenigvuldigen. In steden als Londen en Amsterdam zijn foodtrucks al een tijdje een hit en het kon dus niet langer uitblijven vooraleer ook de koekenstad zich zou overgeven aan de wereld van de foodtrucks. Dit weekend konden de Antwerpenaren zich volledig laten onderdompelen in deze trend op Barrio Cantina, een foodtruckfestival met exotische deuntjes en palmbomen op de achtergrond.
Dat moest ik dus wel testen en ik nodigde enkele vriendinnen uit om met mij al het lekkers te proeven. Wij besloten dat die foodtrucks er niet alleen mooi en vrolijk uitzagen maar dat ze elk op hun eigen manier het beste weten te halen uit hun specifieke product. Originaliteit en creativiteit spelen hier duidelijk een belangrijke rol. Ook de exotische en gemoedelijke sfeer zorgde ervoor dat de eerste editie van Barrio Cantina een succes werd. Minder stijf dan Antwerpen Proeft en grote porties waarmee je echt je buik wel rond eet.
Op ons menu, getest, geproefd en goedgekeurd:
- Varkenssatée met pindasaus
- Oosterse kroket met garnaal
- Thaise kokossoep met kip
- Serieuze gehaktbal van Balls & Glory met ham en prei (Balls & Glory van Wim Ballieu vind je ook in het Felix Pakhuis op het eilandje)
- Kaasburger met smeuïge kaas in een tempuradeegje
- Fishburger met tartaar
- Frietjes van de frietfiets
- Rolling Rocking Medley: trio van exotische gehaktballetjes met Turks brood en salade – Rolling Rock Kitchen
- Broodje rendang met zoetzure komkommer en gebakken uitjes
- Pannenkoek met banaan en choco
- Ice tea met gember, citroengras en hibiscus – Thees (je vindt hen geregeld op evenementen en festivals of je kan terecht in de shop op de Mechelsesteenweg 161)
- Gluten- en lactosevrij cakeje met banaan en kaneel en een chocoladekoekje – Thees (Elke Vandormael maakt al het gluten- en lactosevrij gebak voor Thees en opent half november een pop-up store in de Quellinstraat)
- Appeltaartje met kaneel
- Yoghurtijsje van Moochi (je vindt hen vlak aan Groenplaats op de Eiermarkt)
Vriendin Sara testte ook nog dapper de krekel op een stekel uit maar gaat haar snackgewoonte toch niet meteen veranderen.
Ons besluit: een lekker festival in een ongedwongen vakantiesfeertje dat zeker voor herhaling vatbaar is. Vele foodtrucks waren dit weekend wel afgezakt uit Nederland en ik hoop dat er op de volgende editie toch ook wat meer Belgische foodies in de (mobiele) potjes zullen roeren.
Bekijk hier de planning voor de foodfestivals van 2015!