Menu

De ontdekking van de Koreaanse keuken bij Table d’Ho in Antwerpen

Ik ontmoette San-Ho en Sandra zo’n 3 tal geleden op een marktje in een provinciezaal in Heist-op-den-Berg. Ik verkocht macarons en zij Koreaanse hapjes vanuit hun zelf in elkaar geknutselde mobiele keukentje. Dat mobiele keukentje werd een foodtruck en eerder dit jaar openden ze zelfs hun eigen lunchrestaurant. Zo laten ze Vlaanderen stilaan kennis maken met de Koreaanse keuken.

Eindelijk ben ik er geraakt in het echte restaurant van Table d’Ho! De keuken van San-Ho leerde ik enkele jaren geleden al kennen en ik was er meteen weg van. Ik verkocht in mijn stand macarons en taartjes en zij stonden naar mij met hun super schattige mobiele keukentje. Ik denk dat ik toen de helft van mijn winst bij hun heb besteed. We hebben toen ook een hele namiddag gebabbeld over Korea, hun foodtruckidee,… Hoe fantastisch is het dan om te zien dat er op enkele jaren zoveel veranderd is?!

Back to the roots

San-Ho werd als kind geadopteerd uit Zuid-Korea maar ging eigenlijk pas heel laat op zoek naar zijn echte roots. Die lokten San-Ho terug naar Korea waar hij op slag verliefd werd op de Koreaanse keuken. In 2015 vond er een soort kantelmoment plaats. Na jaren gewerkt te hebben als fotograaf en grafisch ontwerper besloot hij om zijn andere passie te volgen. Kennissen en familie moedigden hem aan om een foodtruck te beginnen met Koreaanse gerechtjes.

San-Ho: “Ik knutselde een karretje in elkaar met een mobiele keuken en samen met mijn partner in crime Sandra trokken we zo het land rond door weer en wind. We voelden ons toen heel klein tussen al die grote chique foodtrucks maar de klanten waren ontzettend enthousiast en na een jaar konden we een tweedehands bestelwagentje kopen dat we opknapten. Fantastisch toch?!”

En het ging snel want deze zomer al openden San-Ho en Sandra hun eigen lunchrestaurant. Niet in het midden van de stad maar op de Gitschotellei. “Het was een beetje een gewaagde keuze”, vertelt Sandra. “Maar we zijn heel blij dat we ervoor gegaan zijn. We hebben zelfs mensen die hier elke dag komen. Dit hadden we nooit gedacht!”

Aan tafel

Hoe die Koreaanse keuken dan proeft? Wel in één woord: fantastisch! Eigenlijk draait het allemaal rond vrij subtiele smaken met aparte texturen. Wij startten met de mandu, dat zijn een soort van Koreaanse dumplings. Heerlijk! We nemen verder nog Koreaanse vegetarische sushi, lekker maar voor mij was de verhouding rijst helaas nog niet helemaal op punt. Nadien ga ik voor een gepaneerd kippenlapje met frisse koolsalade en daarbij de typische ‘Banchan’ of Koreaanse bijgerechtjes : een soepje van gefermenteerde bonen (genre misosoep), kimchi, gepekelde groentjes, rijst lange fishcakes en sesamsaus. Een super verfijnd gerecht met hele zachte smaken en verschillende texturen. Wauw!

Dikke proficiat San-Ho en Sandra, jullie hebben jullie droom waargemaakt. Tot snel!

Table d’Ho
Gitschotellei 188
2140 Antwerpen
België
www.tabledho.be
open van dinsdag tot vrijdag voor de lunch maar af en toe zijn er ook openingen voor de Korean Nights, snel reserveren is de boodschap!