Menu

Ik veil een oudejaarsetentje voor de warmste week!

Als culinair journalist & foodblogger kom ik zo vaak in contact met overvloedig eten. Maar ik besef dat het voor anderen niet altijd evident is om een gevuld bord op tafel te zetten. Daarom wil ik graag iets terug doen en veil ik een etentje voor de Warmste week ten voordele van de vzw Armentekort.

Er zijn zo van die dagen dat je je plots realiseert dat je heel dankbaar mag zijn voor alles wat je hebt. Dankbaar voor je familie, je vrienden en je goede gezondheid, dankbaar voor de job, je dak boven je hoofd en de liefde waar mee je bent grootgebracht. De voorbije week had ik eigenlijk zo meerdere dagen en ik besloot dat ik daar iets mee moest doen.

De warmste feesttafel

In mijn job draait alles rond eten. Ik sta er mee op en ga er mee slapen. Tijdens fotoshoots maken we zo wel 8 tot 10 gerechten op een dag. De overvloed is zo groot dat we er nauwelijks bij stil staan. Daarom wil ik graag iets terug doen. Ik heb er even over nagedacht en ja het is misschien erg last minute en impulsief maar hey ik ga er gewoon voor!

Ik heb besloten om een etentje te veilen voor de Warmste Week. Ik veil een etentje voor 8 personen op oudejaarsavond. Een etentje met alles erop en eraan. Aperitiefhapjes, een uitgebreid menu, wijnen, champagne,… én de afwas! Samen met mijn lief zorgen we voor alles. Jullie hoeven alleen te genieten.

Vzw Armentekort

De opbrengst van die veiling schenk ik volledig weg aan de vzw Armentekort in Antwerpen. Een vzw die me nauw aan het hart ligt. Zo’n 6 jaar geleden had ik een lang gesprek met de oprichter Theo Vaes over mijn zoektocht naar een job. Met grote overtuiging zei hij mij dat ik mijn hart en mijn passie voor koken moest volgen. Het gesprek is me altijd bijgebleven.

En het is ook net dat wat de vzw doet. Zij willen kansarmoede structureel verhelpen door middel van een buddysysteem van kansrijken die kansarmen ondersteunen. Zij helpen hen in de zoektocht naar de juiste bijscholing, een job en huisvesting. Daarmee begeleiden ze hen naar het juiste pad, zodat ook kansarmen elke dag weer eten op tafel kunnen zetten voor hun familie.

Bieden maar!

Het zou fantastisch zijn als ik deze vzw een klein beetje kon helpen. Daarom doe ik een warme oproep om hier te bieden op mijn veiling. De actie loopt nog tot woensdag 20 december. De hoogste bieder wint dan het etentje. Please like en share! Want allemaal samen kunnen we veel meer dan alleen!

Liefs!

Manon