Heerlijk dat frisse lentefruit!
Cheesecake met aardbeien, witte chocolade & speculoos
Ingrediënten
- 2 pakjes roomkaas (genre Philadelphia)
- 1 potje zure room
- 1 potje Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 2 eetlepels witte suiker
- 2 repen witte chocolade
- een pakje speculoos
- 100 g boter
- aardbeien of frambozencoulis
- verse aardbeien
- Voor de bodem van speculoos: maal de speculoos fijn met de zachte boter. Strooi het mengsel in een bakvorm en druk goed aan. Laat 10 min. bakken in een oven van 180°C. Haal uit de oven.
- Voor de kaasvulling: meng de roomkaas met de zure room, de Griekse yoghurt, de suiker en de eieren. Smelt de witte chocolade en voeg toe aan het kaasmengsel.
- Giet het kaasmengsel op de speculoosbodem. Giet er wat coulis over in cirkels van groot naar klein. Trek met een mes lijntjes van de kleinste naar de grootste cirkel en maak een mooi patroon.
- Bak de cheesecake zo’n 35 min. in een oven van 180°C. Laat de cheesecake nadien nog 20 min. afkoelen in de oven, anders gaat ze barsten. Laat tot slot de cheesecake volledig afkoelen in de ijskast. Serveer koud met verse aardbeien.