Menu

Havermoutcrumble met appel en blauwe bessen

Hey allemaal! Eerst en vooral mijn beste wensen voor 2022. Na mijn jaarlijkse blogpauze na de feestdagen ben ik hier weer en ga ik terug aan de slag met het delen van lekkere recepten en culinaire ervaringen. Here we go! Deze havermoutcrumble is zo lekker dat hij het midden houdt tussen een ontbijt en een dessert. Lekker hartverwarmend op een koude winterdag.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 100 g blauwe bessen
  • 150 g havermoutvlokken
  • 60 g amandelschilfers
  • 3 el ahornsiroop of honing
  • 1 el citroensap
  • 1 el arachideolie
  • Snuifje kaneelpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  3. Doe de appelblokjes en de blauwe bessen in een ovenschaal. Meng er 1 eetlepel ahornsiroop en het citroensap onder.
  4. Meng de havermoutvlokken met de amandelschilfers, de ahornsiroop en de arachideolie. Meng er het kaneelpoeder onder. Lepel het havermoutmengsel op het fruit in de ovenschaal.
  5. Zet de ovenschaal zo’n 25 tot 30 minuten in de oven en serveer.

Tip: lekker met wat yoghurt erbij.

Recept, styling en foto in samenwerking met Waasland shopping.