Menu

Kippenspiesjes met romige dragonsaus

Deze kippenspiesjes met romige dragonsaus zijn lekker bij een slaatje maar je kunt er ook gerust puree of gebakken aardappeltje bij serveren. Of eet ze zo als lekker hapje!

Ingrediënten – 4 personen

Voor de kippenspiesjes:

  • 2 dubbele kipfilets
  • 1 courgette
  • 1 kl kippenkruiden
  • 2 el olijfolie

Voor de saus:

  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml room van Inex
  • 200 ml witte wijn
  • 2 handenvol verse dragon
  • Zwarte peper van de molen

Voor erbij: verse rucola

Bereiding

  1. Snijd de kipfilets in reepjes, snijd repen van de courgette met behulp van een dunschiller. Rijg de kippenreepjes en de courgettereepjes op satéstokjes.
  2. Doe de kippenbouillon met de room en de witte wijn in een steelpannetje, laat inkoken tot je een mooie dikkere saus krijgt. Kruid met wat zwarte peper van de molen. Bak intussen de kippenspiejes in een pan met wat olijfolie.
  3. Hak de dragon fijn en meng onder de saus. Serveer de kippenspiesjes met de saus.

Voor dit recept werkte ik samen met Inex room. Inex is een dynamisch Belgisch familiaal zuivelbedrijf met een hart voor de planeet. Ze werken nog met echte kwaliteitsvolle weidemelk. Hun weidemelk komt van lokale boerderijen (max. 100 km van Inex) waar de koeien minstens 120 dagen per jaar, minimum 6 uur per dag in de wei lopen. Zo hebben de koeien ruimte om op een natuurlijke manier te grazen en dat proef je echt. De melk en room van Inex zijn rijk van smaak en ik gebruik hun producten graag om lekkere sausjes of desserts mee te maken.