Menu

La douce France

Le Touquet 1

Wimereux

Verlengd weekend, het perfecte moment voor een klein uitstapje. We verlaten de volgelopen Belgische stranden en trekken verder naar la douce France. We rijden voorbij Calais, les Deux Caps en Cap Gris-Nez naar Wimereux. Wimereux heeft een groot en breed strand en een dijk vol schattige strandhuisjes. Heerlijk uitwaaien hier.

Wimereux

Tijdens onze lunch proeven we van een Franse ‘galette’ (een hartige pannenkoek) met ham en kaas. Alvast een goed begin van het weekendje weg.

Boulogne-sur-Mer

Na de lunch rijden we verder door naar Boulogne-sur-Mer waar we de oude Notre Dame bezoeken. De Notre Dam ligt in het oude ommuurde deel van de stad. Via een oude stadspoort wandelen we door gezellige Franse straatjes die rust, ambacht en het goede leven uitstralen. Van het oude gedeelte wandelen we de steile helling naar beneden naar het nieuwere stadsdeel. Dit staat in groot contrast met het zo pittoreske Boulogne van boven. Het doet aan als een grootstad. Het strand, de zee en de zon doen ons dat echter snel vergeten. We brengen een bezoekje aan Nausicàa, één van de grootste aquaria van Europa.

1a6faf5983744e37acdba6da465dda55

 Le Touquet – Paris-Plage

Na een overnachting in Boulogne-sur-mer rijden we verder naar Le Touquet, ook wel bekend als Paris-Plage omdat het destijds werd “ontworpen” om Parijzenaars naar de kust te lokken. Denk aan Knokke maar dan met de Franse schwung. Veel fruits-de-mers, delicatessenzaakjes, bakkers, café’s en boetiekjes. De kleurrijke huisjes zorgen voor een extra vakantiesfeer. Het strand is hier erg breed en heeft enkele bars waar je tussen de Fransozen kunt genieten van een kirr of een glaasje Ricard.