Menu

Mijn favoriete keukentools

Toegegeven, ik heb best een grote keuken en veel kookspulletjes maar er zijn een aantal dingen die ik echt onmisbaar vind in de keuken. Ik zet ze hieronder even op een rijtje:

De microplane

Ik vond raspen eigenlijk altijd heel vervelend tot ik enkele jaren geleden de microplane ontdekte. De rasp onder de raspen! Je hebt ze in verschillende formaten en kunt er eigenlijk bijna alles mee raspen. Ze zijn vlijmscherp en raspen moeiteloos wat citroen, chocolade of kaas over je gerecht voor de finishing touch!

De keukenrobot

Voor mij is een keukenrobot echt onmisbaar! Ik kocht ooit een groot toestel maar ik ben eigenlijk veel meer fan van het kleine potje dat bij mijn mixer zit. Dat gaat zelfs mee op vakantie. Voor pesto, mousses, tapenades,… ik gebruik het bijna elke dag.

Het chefmes

In de koksschool leerde ik snijden met een Wüsthoff mes maar intussen heb ik een chefmes van Global. Eigenlijk vergde dat wel wat aanpassing want een Global mes ligt veel lichter in de hand en vergt een beetje een andere snijtechniek. Ik oefen nog steeds!

I love kitchenaid

Ja professionele chefs zweren bij Kenwood en ik ben er zeker van dat dit ook fantastische toestellen zijn maar mijn liefde gaat echt naar de Kitchenaid. Ik heb ‘m in het muntgroen, dezelfde kleur als mijn koelkast, dusja ik ben daar echt aan verkocht. 6 jaar geleden zette ik ‘m voor het eerst op mijn aanrecht en ‘k ben er nog altijd super tevreden van. Je bespaart er echt veel tijd mee!

Grill’n & chill’n

Grillen is één van mijn favoriete bereidingstechnieken. Met een grillpan geeft je zonder al te veel moeite heel wat extra smaak aan je ingrediënten. Zo proeft een steak een pak lekkerder op de grill of vind ik het heerlijk om verschillende groenten te grillen. Courgettes, aubergines, paprika’s, alles krijgt zo veel meer smaak!

Blogpost in samenwerking met De Bijenkorf.